Ethnocentrism and xenophobia in Communist Albania Cover Image

Etnocentrizmi dhe ksenofobia në Shqipërinë komuniste
Ethnocentrism and xenophobia in Communist Albania

Author(s): Blerim Latifi
Subject(s): Politics / Political Sciences, Philosophy, Political Philosophy
Published by: Shtëpia Botuese Bard Books

Summary/Abstract: Komunizmi shqiptar është një fenomen politik i periudhës së Luftës së Ftohtë, e cilau zhvillua midis bllokut komunist dhe atij të demokracive liberale perëndimore. Kjo luftë nisi me të përfunduar Lufta e Dytë Botërore. Zanafilla e komunizmit shqiptar mund të gjendet që në vitet e sundimit të Ahmet Zogut, tek grupet e vogla që kishin përvetësuar idetë komuniste, grupe të cilat dy vite pas pushtimit të Shqipërisë nga Italia fashiste ia dolën të formojnë Partinë Komuniste të Shqipërisë, në nëntorin e vitit 1941.

  • Issue Year: 2014
  • Issue No: 2
  • Page Range: 61-78
  • Page Count: 8
  • Language: Albanian