Our obsession with our origins Cover Image
  • Price 1.70 €

Obsesioni ynë me origjinën*
Our obsession with our origins

Author(s): Ardian Vehbiu
Subject(s): Politics / Political Sciences
Published by: Përpjekja
Keywords: obsession with origins; Albania

Summary/Abstract: Diku rreth vitit 1970, në një takim me përfaqësuesit e BRPSH-së, në një moment Enver Hoxha befas pyeti si po ecej me kërkimet rreth origjinës së lashtë shqiptare. Një nga të pranishmit filloi të jepte disa të dhëna rreth zbulimeve arkeologjike ilire. Lideri i Madh e ndërpreu, me sa duket i pakënaqur, dhe tha: “Si po vete puna me studimet pellazge?”. Duke qenë se askush nuk ishte në gjendje të thoshte ndonjë gjë thelbësore për këto studime të paqena, ishte Enver Hoxha vetë ai që filloi të shpjegonte rëndësinë e tezës pellazge, dhe më tej të lëvdonte disa libra që kishte lexuar për këtë argument, të shkruar, medoemos, nga autorë francezë.

  • Issue Year: 1999
  • Issue No: 15+16
  • Page Range: 067-072
  • Page Count: 6
  • Language: Albanian