Reconditioned Albanian Cover Image
  • Price 1.60 €

SHQIPJA E RIKUSHTËZUAR
Reconditioned Albanian

Author(s): Ardian Vehbiu
Subject(s): Politics / Political Sciences
Published by: Përpjekja
Keywords: Reconditioned Albanian; Conditioning; Albania;

Summary/Abstract: Sot shëndeti i shqipes standarde rrezikohet jo aq nga ndikimi i drejtpërdrejtë mbi të i gjuhëve të tjera madhore, sa nga ballafaqimi i kulturës shqiptare me kultura të tjera të fuqishme e sidomos me të ashtuquajturën kulturë globale. Nëse dikur ishte njësimi i shqipes që ia jepte formën dhe motivimin kulturës kombëtare si themel e fasadë të shqiptarizmit, sot është dobësimi i motivimit kombëtar në kulturë që ia heq tokën nën këmbë standardit. Një konstatim i tillë na ndihmon të kuptojmë edhe pse shqetësimit të ligjshëm për gjuhën nuk mund t’i përgjigjemi me zgjidhje të përpunuara në kontekste kulturore të kapërcyera.

  • Issue Year: 2003
  • Issue No: 17
  • Page Range: 057-061
  • Page Count: 5
  • Language: Albanian