The National Folk Festival of Gjirokastra, 2009 and the folk activities of the future Cover Image
  • Price 4.50 €

Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës 2009 dhe veprimtaritë folklorike të së ardhmes
The National Folk Festival of Gjirokastra, 2009 and the folk activities of the future

Author(s): Miaser Dibra
Subject(s): Customs / Folklore
Published by: Qendra e Studimeve Albanologjike
Keywords: National Folk Festival ; Gjirokastra; 2009 ; folk activities of the future

Summary/Abstract: Nga data 24-29 shtator 2009, i organizuar nga Ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, u zhvillua në qytetin muze të Gjirokastrës Festivali Kombëtar Folklorik, me pjesëmarrjen e grupeve nga të gjitha qarqet e vendit dhe të grupeve nga Kosova, të shqiptarëve të Maqedonisë e Malit të Zi. Instituti i Antropologjisë Kulturore dhe i Studimit të Arteve pati një peshë shumë të madhe në përgatitjen dhe zhvillimin e kësaj veprimtarie madhore. Një vit përpara se të organizohej kjo veprimtari, në Këshillin Shkencor të IAKSA u përgatit platforma shkencore, mbi bazën e së cilës do të konkurohej nga grupet pjesëmarrëse, e cila iu dërgua për miratim MTKRS. Kriteret shkencore të përgatitura nga IAKSA, pasi janë diskutuar në Komitetin Organizativ të Festivalit, u miratuan përfundimisht nga Ministri i MTKRS dhe iu bënë të njohura organizatorëve të grupeve konkurruese, brenda e jashtë vendit.

  • Issue Year: 2009
  • Issue No: 01-02
  • Page Range: 187-194
  • Page Count: 8
  • Language: Albanian
Toggle Accessibility Mode