QEMAL HAXHIHASANI - FIGURE EMBLEMATIKE E ALBANOLOGJISË Cover Image
  • Price 1.00 €

QEMAL HAXHIHASANI - FIGURE EMBLEMATIKE E ALBANOLOGJISË
QEMAL HAXHIHASANI - FIGURE EMBLEMATIKE E ALBANOLOGJISË

Author(s): Agron Xhagolli
Subject(s): Anthropology, Cultural Anthropology / Ethnology
Published by: Qendra e Studimeve Albanologjike
Keywords: QEMAL HAXHIHASANI ; FIGURE EMBLEMATIKE ; ALBANOLOGJISË

Summary/Abstract: Gjatë vitit 1996 u organizua një veprimtari shkencore për një nga figurât më të shquara të folkloristikës shqiptare. Përmes kumtesave u nxor përgjithësisht në pah ndihmesa e tij në etnokulturën shqiptare. Megjithëkëtë, kemi disa vite që e kemi menduar dhe dëshiruar në departamentin e Folklorit të Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe të Studimit të Artit organizimin e një veprimtarie tjetër kushtuar kësaj figure madhore. Por kishim dhe një shqetësim të brendshëm, nëse do të mundeshim të sillnim diçka më shumë se herën e parë.

  • Issue Year: 2012
  • Issue No: 01-02
  • Page Range: 155-161
  • Page Count: 7
  • Language: Albanian