INTERCULTURALISM IN THE WORK OF REXHEP QOSJA Cover Image

INTERKULTURALIZMI NË VEPRËN E REXHEP QOSJES
INTERCULTURALISM IN THE WORK OF REXHEP QOSJA

Author(s): Emine Shabani
Subject(s): Language and Literature Studies
Published by: University of Tetova
Keywords: interkulturalizmi; edukata; arsimimi; kultura; identiteti; Europa; letërsia postkolonialiste

Summary/Abstract: Si vepër që rrëfen interferencë ndërkulturore, romani Vdekja më vjen prej syve të tillë, është ndër veprat më të rëndësishme të Rexhep Qosjes dhe të letërsisë bashkëkohore shqipe në përgjithësi. Roman i veçantë për stilin, gjuhën, ndërtimin, filozofinë, analizën psikologjike dhe tematikën. Fatin tragjik të shqiptarëve autori e shtjellon përmes rrëfimeve nga e kaluara dhe e tashmja, përpjekjet e tyre për të mbjetuar në vatrat mijëra vjeçare të paraardhësve të tyre, me gjithë robërinë 500 vjeçare dhe rimëkëmbjen e penguar nga fqinjët.

  • Issue Year: 5/2018
  • Issue No: 9-10
  • Page Range: 151 - 155
  • Page Count: 5
  • Language: Albanian, English
Toggle Accessibility Mode