The role of popular clothing for ethnofolkloric activities and actual problems Cover Image
  • Price 4.50 €

Roli i veshjeve popullore ne aktivitetet etnofolklorike dhe probleme aktuale
The role of popular clothing for ethnofolkloric activities and actual problems

Author(s): Afërdita Onuzi
Subject(s): Anthropology, Customs / Folklore
Published by: Qendra e Studimeve Albanologjike
Keywords: role of popular clothing ; ethnofolkloric activities and actual problems

Summary/Abstract: Festivalet folklorikë tashmë kanë krijuar një traditë të mirë në Shqipëri. Me të drejtë veprimtari të këtij lloji konsiderohen edhe si festa të bukura popullore. Madje Festivalet Folklorikë e sidomos një I tillë me përmasave kombëtare, me të drejtë janë quajtur dhe përjetuar si dasma të artit popullor shqiptar, ku të ftuarit vijnë nga të gjitha krahinat dhe trevat shqipfolëse. Pa nënvlerësuar gjinitë e tjera folklorike duket se në pamjen e parë, elementët më ngacmuese dhe që i potencojnë dasmat e këtij lloji, janë tingujt e instrumenteve popullorë që nxisin mjedisin dhe veshjet popullore të krahinave të ndryshme etnografike që e ngjyrosin këtë mjedis.

  • Issue Year: 2009
  • Issue No: 01-02
  • Page Range: 195-199
  • Page Count: 5
  • Language: Albanian
Toggle Accessibility Mode