Performatism, the epoch after postmodernism Cover Image

Nga postmodernizmat te postmodernizmi
Performatism, the epoch after postmodernism

Author(s): Hans Bertens
Contributor(s): Sherif Luzha (Translator)
Subject(s): Language and Literature Studies, Studies of Literature, Theory of Literature
Published by: Shtëpia Botuese OM

Summary/Abstract: Përderisa konceptet e postmodernizmit të cilat i shqyrtova deri më tani, prireshin të izolonin disa tendenca dhe rrjedha kulturore në vitet 1950 dhe 1960 me qëllim të etiketimit të tyre si “postmoderne”, në vitin 1970 postmodernizmi u bë gjithnjë e më shumë term përfshirës i cili mblodhi brenda vetes të gjitha fenomenet letrare dhe kulturore të cilat nuk mund të klasifikoheshin si realiste apo moderniste.

  • Issue Year: 2014
  • Issue No: 2
  • Page Range: 120-135
  • Page Count: 16
  • Language: Albanian