Hot coffee in the port of Durres Cover Image
  • Price 3.90 €

KAFE TË NXEHTA NË PORTIN E DURRËSIT
Hot coffee in the port of Durres

Author(s): Ardian Klosi
Subject(s): Literary Texts
Published by: Përpjekja
Keywords: Durres ; Albania; Albanian Culture

Summary/Abstract: Ishte hera e tretë që do të shkelja në portin e Durrësit dhe hera e parë duke ardhur nga deti. Kisha qenë më së pari i vogël me babain dhe vëllanë për të parë vaporin e ri dymbëdhjetëmijëtonësh “Vlora”, kurse herën e dytë kisha kaptuar fshehurazi me një shok të shkollës murin e lartë të portit për të zënë peshk “matanë kufirit”, meqë thoshin se në ujërat qark vaporëve të huaj kërciste qefulli dhe kocet “si herët”; në mbrëmje, kur po ktheheshim, sapo kërcyem prej murit të lartë me Maksin që mbante në dorë gjahun, një qese me ujë deti ku lëvrinte një cironkë e përlyer me naftë, na kapi policia për të na lëshuar vetëm natën vonë, si kishte marrë vesh funksionet e larta të baballarëve tanë.

  • Issue Year: 1997
  • Issue No: 10
  • Page Range: 072-081
  • Page Count: 10
  • Language: Albanian