Kant Today Cover Image

KANTI SOT
Kant Today

Author(s): Lino Veljak
Subject(s): Philosophy
Published by: Qendra Për Studime Humanistike »Gani Bobi« Prishtinë
Keywords: Kant Today ; Immanuel Kant

Summary/Abstract: MË 20-21 NËNTOR 2004, NË BIBLIOTEKËN KOMBËTARE DHE UNIVERSITARE NË PRISHTINË, U MBAJT KONFERENCA NDËRKOMBËTARE "FILOZOFIA E KANTIT - 200 VJET PAS". NË KËTË NUMËR TË REVISTËS "MM" BOTOHEN TRI KUMTESA TË LEXUARA NË KËTË KONFERENCË ("KANTI SOT", E LINO VELAKUT, " NGJARJA QË BËN KUPTIM" E ALAIN BROSSAT DHE "KANTI DHE FEMINIZMI" E SIBEL HALIMIT), SI DHE PREZENTIMI I PUNIMEVE TË KONFERENCËS ("NJË PËRPJEKJE PËR AKTUALIZIMIN E FILOZOFISË KRITIKE TË KANTIT” E GLAUK KONJUFCËS). KUMTESAT E PLOTA DO TË BOTOHEN NË NJË PËRMBLEDHJE TË VEÇANTË, REDAKTORE E SË CILËS DO TË JETË ORGANIZATORJA E KONFERENCËS M. SC. HASNIJE ILAZI.

  • Issue Year: 2004
  • Issue No: 03
  • Page Range: 011-012
  • Page Count: 2
  • Language: Albanian