INTELEKTUALËT DHE PUSHTETI  Cover Image

INTELEKTUALËT DHE PUSHTETI
INTELEKTUALËT DHE PUSHTETI

Author(s): Fatos Lubonja
Subject(s): Cultural Essay, Political Essay, Societal Essay
Published by: Qendra Për Studime Humanistike »Gani Bobi« Prishtinë
Keywords: INTELEKTUALËT ; PUSHTETI

Summary/Abstract: Duke komentuar shkrimin tim mbi polifemin e Tiranës, veçanërisht atë pjesën ku them, duke ironizuar kondicionin e kategorisë sime, se, teksa shkruaj, ndjehem si ata avokatët e kohës së komunizmit që deri andej nga mesi i viteve ‘60 lejoheshin të bënin sikur bënin profesionin, formalisht, pasi tashmë vendimi për dënimin e viktimës ishte marrë, një i njohur më tha: ti je më keq akoma se ata avokatët. - Pse, si jam, sipas teje, - e pyeta. - Ti - më tha - je si ata kundërshtarët e dënimit me vdekje në Amerikë që manifestojnë në kangjellat e jashtme të vendit të ekzekutimit me nga një pankartë në dorë, ndërkohë që i dënuari atje brenda është duke u ekzekutuar. Qendrën historike tanimë e ka marrë lumi, kurse ti tund pankartën te Xhamia dhe Sahati.

  • Issue Year: 2005
  • Issue No: 04-05
  • Page Range: 001-002
  • Page Count: 2
  • Language: Albanian