PHILOLOGY OF THE SEA Cover Image
  • Price 3.90 €

FILOLOGJIA E DETIT
PHILOLOGY OF THE SEA

Author(s): Qemal Murati
Subject(s): Language and Literature Studies
Published by: Instituti Albanologjik i Prishtinës
Keywords: PHILOLOGY OF THE SEA; Albanian Language

Summary/Abstract: Prmëbajtja e shkurtër: “Shqiptarët i thonë detit det: kjo fjalë, me sa duket, nuk ekziston në asnjë gjuhë tjetër dhe ata janë të vetmit në Mesdhe që e quajnë me këtë emër” (P. Matvejeviç). Pra, fjala det tregon që shqiptarët janë kaq origjinalë dhe kaq të ndryshëm nga popujt e tjerë indoevropianë. Gjuha shqipe me emrin e saj det, me sa duket, më një anë afrohet me gjuhët indoevropiane të lindjes, urd. smander, drja, pers. deryasi, e më anë tjetër me indoevropianishtet e perëndimit, katalonishten dim.

  • Issue Year: 2009
  • Issue No: 39
  • Page Range: 097-105
  • Page Count: 9
  • Language: Albanian