Albania at the Junction of Two Worlds (XI-XIV century) Cover Image

Shqipëria në Kryqëzim të dy Botëve (SHEK. XI-XIV)
Albania at the Junction of Two Worlds (XI-XIV century)

Author(s): Pëllumb Xhufi
Subject(s): Politics / Political Sciences, History
Published by: Botimet DUDAJ
Keywords: Albania ; XI-XIV century; Junction of Two Worlds ;

Summary/Abstract: Të vendosura, siç thotë Kantakuzeni, “në kufi jtë skajorë të Perandorisë së Bizantit”, trojet shqiptare qenë për shumë kohë brezi i takimit dhe i përplasjes midis dy njësive të mëdha gjeopolitike të Mesjetës, Perandorisë së Lindjes dhe asaj të Perëndimit.

  • Issue Year: 2008
  • Issue No: 01
  • Page Range: 015-030
  • Page Count: 16
  • Language: Albanian