Literature as the Interpreter of the Other Codes Cover Image

Letërsia si interpretim i kodeve të tjera
Literature as the Interpreter of the Other Codes

Author(s): Bajram Kosumi
Subject(s): Language and Literature Studies, Studies of Literature
Published by: Shtëpia Botuese OM

Summary/Abstract: Në marrëdhënie ndaj botës reale, letërsia u zhvillua në dy boshte themelore: ajo ose është mimesis, nga Aristoteli e këndej (pra është një botë e ngjashme me botën reale), ose është krijim i një bote personale, tërësisht imagjinare dhe pa ngjashmëri me botën reale.

  • Issue Year: 2014
  • Issue No: 3
  • Page Range: 108-113
  • Page Count: 6
  • Language: Albanian