The Poetry of Silence Cover Image

Poezia e heshtjes
The Poetry of Silence

Author(s): Bavjola Shatro
Subject(s): Language and Literature Studies, Literary Texts, Poetry, Studies of Literature, Albanian Literature
Published by: Shtëpia Botuese OM

Summary/Abstract: Në kontekstin e ndërlikuar të letërsisë shqipe të gjysmës së dytë të shekullit XX në të cilin mplekseshin nga njëra anë miti dhe gjuha e tij e pasur asociative e simbolike, me realitetin e ngarkuar politik e historik u shfaqën poetë, të cilët prezantuan në poezinë shqipe përmasën më pak të pranishme në të dhe ndër më të ndërlikuarat, por më ontologjiket për poezinë: të menduarit filozofikisht, relacionet ekzistenciale dhe metafizike.

  • Issue Year: 2014
  • Issue No: 3
  • Page Range: 98-104
  • Page Count: 7
  • Language: Albanian