AESTHETIC THOUGHT OF GIROLAMO DE RADA Cover Image
  • Price 4.00 €

MENDIMI ESTETIK I JERONIM DE RADËS
AESTHETIC THOUGHT OF GIROLAMO DE RADA

Author(s): Emin Kabashi
Subject(s): Aesthetics, Albanian Literature, Theory of Literature
Published by: Instituti Albanologjik i Prishtinës

Summary/Abstract: Letërsia jonë artistike e kultivuar, sidomos në epokën e ndritur të Rilindjes kombëtare, që të rritej dhe të zhvillohej në truallin e letërsive evropiane të kohës, kishte shëmbëllimet më të arrira, jo vetëm artistike, pra letrare, por edhe si përvojë të pasur shekullore estetike. Burimet ishin të shumta, kurse praktikat e ngjashmërive shumë të larmishme, duke filluar që nga antikiteti greko-romak, mesjeta, renesanca, klasicizmi, iluminizmi e deri te drejtimet e neoklasicizmit, realizmit e të modernizmit të shekullit XIX.

  • Issue Year: 2014
  • Issue No: 44
  • Page Range: 59-68
  • Page Count: 10
  • Language: Albanian