Between the glory of a virtual world and the misery of a real world Cover Image
  • Price 2.30 €

Midis lavdisë së një bote virtuale dhe mjerimit të një bote reale
Between the glory of a virtual world and the misery of a real world

Author(s): Fatos Lubonja
Subject(s): Politics / Political Sciences
Published by: Përpjekja
Keywords: virtual world ; real world; Albania

Summary/Abstract: Duke shkruar për gjendjen në të cilën ndodhej Shqipëria fill pas pavarësisë më 1912-13, Mithat Frashëri, njëri prej etërve të nacionalizmit shqiptar, shkruan se detyra që u dilte përpara shqiptarëve asokohe ishte që “nga një grumbull fisesh të krijonin një komb”. Shqipëria asokohe përbëhej nga fise në veri dhe jug të lumit Shkumbin të ndarë në katër vilajete. Këto fise kishin një ndjenjë identiteti që kufizohej me identitetin e fshatit, krahinës apo bajrakut dhe kush më shumë e kush më pak njihnin qeverinë qendrore në Stamboll apo përfaqësuesit e saj në provincë, por kishin shumë pak lidhje shpirtërore, intelektuale dhe ekonomike me njëri-tjetrin.

  • Issue Year: 1999
  • Issue No: 15+16
  • Page Range: 143-151
  • Page Count: 9
  • Language: Albanian