A holy journey towards a nation: the construction of a temple in post-war Kosovo Cover Image
  • Price 5.90 €

Udhëtimi i shenjtë drejt kombit:ndërtimi i një faltoreje në Kosovën e pasluftës
A holy journey towards a nation: the construction of a temple in post-war Kosovo

Author(s): Stephanie Schwandner-Sievers, Anna Di Lellio
Subject(s): Politics / Political Sciences
Published by: Përpjekja
Keywords: nation; Albania; Albanian Literature; post-war Kosovo

Summary/Abstract: Vendngjarja e masakrimit famëkeq nga ana e serbëve të një familjeje të madhe shqiptare në mars 1998 është shndërruar në faltoren më të shquar të Kosovës së pasluftës, që tërheq me mijëra vizitorë shqiptarë. Duke u frymëzuar ga ‘territorializimi i kujtesës’ i Smithit (2003) si burim i shenjtëruar i identitetit kombëtar, dhe modeli me pesë faza i MacCannell-it (1999 [1976]) i ‘shenjtërimit të pamjes’, ky artikull shtjellon topografinë që lidhet me memorialin e shenjtëruar të vendngjarjes, procesin e ndërtimit,

  • Issue Year: 2007
  • Issue No: 24
  • Page Range: 032-054
  • Page Count: 23
  • Language: Albanian