Vullnetarizmi modern, alternativë ndaj ringjalljes së joshjeve ideologjike? Cover Image

Vullnetarizmi modern, alternativë ndaj ringjalljes së joshjeve ideologjike?
Vullnetarizmi modern, alternativë ndaj ringjalljes së joshjeve ideologjike?

Author(s): Ulpiana Lama
Subject(s): Cultural Essay, Political Essay, Societal Essay
Published by: Qendra Për Studime Humanistike »Gani Bobi« Prishtinë
Keywords: Vullnetarizmi modern ; alternativë ndaj ringjalljes ; joshjeve ideologjike?

Summary/Abstract: Kur nisa të punoj në atë sektor që ne rëndom e njohim si shoqëria civile nuk mund dija që ‘koha’ do të shndërrohej në një figurë të mendjes të rëndësishme për tu marrë dhe për të reflektuar mbi të gjerë e gjatë. E gjitha nisi kur, për organizimin e aksioneve bamirëse në kuadër të Institutit ‘Sfera’, na duhej të mobilizonim burime njerëzore mbi baza vullnetare; të rinj e të reja që ofronin shërbime, pa pagesë monetare a shpërblim material, për të kontribuar për të mirën publike.

  • Issue Year: 2005
  • Issue No: 06-07
  • Page Range: 047-050
  • Page Count: 4
  • Language: Albanian