LINDJA E EVROPËS Cover Image

LINDJA E EVROPËS
LINDJA E EVROPËS

Author(s): Timothy Garton Ash
Subject(s): Politics / Political Sciences
Published by: Qendra Për Studime Humanistike »Gani Bobi« Prishtinë
Keywords: LINDJA E EVROPËS ; The Birth of Europe

Summary/Abstract: Gjatë dy javëve të fundit isha në gjashtë qytete të Evropës: Oksford, Madrid, Paris, Hamburg, Gdanjsk dhe Varshavë. Gjithkah po e lexoja historinë e re, të mrekullueshme të Jacques le Goff për "Lindjen e Evropës" ("The Birth of Europe"), një libër për të cilin do të duhej të dinte çdo evropian i përgjegjshëm. Përmes një serie të leksioneve të shkurtra por të pasura, si në një ushqim për merakli, Le Goff hulumton krijimin e Evropës nga rrënojat e Perandorisë Romake e deri te "zbulimi" i Amerikës nga Kristofor Kolombo, në fund të shekullit 15. Duke kaluar nga libri në rrugë dhe duke u kthyer nga rruga në libër, po mendoja për aventurën e madhe në të cilën është futur tani ky kontinent. A do të duhej ta quanim këtë lindje të dytë të Evropës?

  • Issue Year: 2005
  • Issue No: 10-11-12
  • Page Range: 065-067
  • Page Count: 3
  • Language: Albanian