SCIENTIFIC ACTIVITIES Cover Image

AKTIVITETE SHKENCORE
SCIENTIFIC ACTIVITIES

Author(s): Nebi Bardhoshi, Diana Malaj, Mikaela Minga, Olsi Lelaj, Ervin Kaçiu
Subject(s): Cultural history, Customs / Folklore, Cultural Anthropology / Ethnology, Scientific Life, Conference Report
Published by: Akademia e Studimeve Albanologjike – Instituti i Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit
Keywords: International projects; lecture cycles; conference reports; book promotions; Anthropological seminar;

Summary/Abstract: Scientific activities for 2022: - PROJEKTI KËRKIMOR “ATLASI ETNOGRAFIK I FSHATIT SHQIPTAR SOT” PËRGJATË VITIT 2022; - PROJEKTI 7- VJEÇAR NDËRKOMBËTAR “A SMALL BUT FERTILE FIELD: STRENGTHENING SOUTHEAST EUROPEAN STUDIES”; - TRAGË – CIKËL LIGJËRATASH RRETH FOLKLORIT, TRADITËS, ARTEVE DHE TRASHËGIMISË KULTURORE; - SEMINARI PERMANENT PËRTHYERJE ANTROPOLOGJIKE; - NATASA GREGORIC BON, SMOKI MUSARAJ: PREZANTIMI I LIBRIT REMITTING, RESTORING, AND REBUILDING CONTEMPORARY ALBANIA (SPRINGER BOOKS, 2021); - AGRON MESI: PREZANTIMI I LIBRIT PROJEKTIMI IDEOLOGJIK I MODERNIZIMIT URBAN TË SHQIPËRISË. (AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE, 2022); - ARBA BAXHAKU: PREZANTIMI I LIBRIT IDENTITETE PLUSKUESE: NJË LEXIM MBI SHFIGURIMIN E PEIZAZHIT ARKITEKTONIK TË TIRANËS PAS RËNIES SË SOCIALIZMIT (BERK 2021).; - KONFERENCA SHKENCORE VJETORE E IAKSA-SË ATLASI ETNOGRAFIK SHQIPTAR: KULTURA, NATYRA, ARTI; - EKSPOZITA “XHUBLETA” KURUAR NGA AFËRDITA ONUZI, INSTITUTI I ANTROPOLOGJISË KULTURORE DHE STUDIMIT TË ARTIT; - EKSPOZITA “TINGUJ TË HESHTUR INSTRUMENTE MUZIKORE TË TIRANËS SIPAS ARKIVIT ETNOGRAFIK (IAKSA); - ZÂDHANIA E JETËVE TË PAREGJISTRUARA TË BATHORES SHTËPIA – ARDHJA –VARRI LABORATORI I ANTROPOLOGJISË URBANE;

  • Issue Year: 5/2022
  • Issue No: 1
  • Page Range: 133-149
  • Page Count: 17
  • Language: Albanian