The art of interpretation Cover Image

Arti i interpretimit
The art of interpretation

Author(s): Ann Jefferson, Ag Apolloni
Subject(s): Fiction, Structuralism and Post-Structuralism, Theory of Literature
Published by: Shtëpia Botuese OM
Keywords: Ann Jefferson; theory of literature; fiction; structuralism and post-structuralism; interview;

Summary/Abstract: Ann Jefferson (1949) është studiuese angleze, profesoreshë në Universitetin e Oksfordit dhe autore e shtatë librave kritikë mbi letërsinë franceze, si: Romani i Ri dhe poetika e prozës (1980), Duke lexuar realizmin nëpërmjet Stendalit (1988), Natali Sarot, Fiksioni dhe Teoria: probleme të dallimit (2000), Stendali: Manastiri i Parmës (2003), Biografia dhe çështja e letërsisë në Francë (2007) dhe Gjeniu në Francë: ideja dhe përdorimi (2014). Gjithashtu, në bashkautorësi me studiuesin David Robey, ka botuar librin Teori letrare moderne (1982). Nga viti 2004 është anëtare e Akademisë Britanike. Përveç në Oksford, ku tash është Proffesor Emeritus, ka ligjëruar edhe në Columbia University (SHBA) dhe Sorbonne (Francë).

  • Issue Year: 2020
  • Issue No: 19
  • Page Range: 133-143
  • Page Count: 11
  • Language: Albanian