Trade of State Sovereignty: Strengthening Informal Economy in Albania Cover Image

Tregtia e Sovranitetit Shtetëror: Forcimi i Ekonomisë Informale në Shqipëri
Trade of State Sovereignty: Strengthening Informal Economy in Albania

Author(s): Elda Papa
Subject(s): Politics, Economy, National Economy, Economic policy, Government/Political systems, Transformation Period (1990 - 2010), EU-Accession / EU-DEvelopment, Corruption - Transparency - Anti-Corruption
Published by: Shtëpia botuese “UET Press”
Keywords: Albania; economy; informal economy; state sovereignty; democratization; politics; post-communism;

Summary/Abstract: Shkalla e lartë e informalitetit në shoqërinë shqiptare shihet si një nga faktorët më shqetësues, që pengon zhvillimin dhe demokratizimin e vendit, dhe rrjedhimisht progresin e tij në përmbushjen e aspiratave për anëtarësim në strukturat euro-atlantike. Ka vite që retorika antikorrupsion, akuzat e ndërsjella të forcave kryesore politike në vend për përfshirje të zyrtarëve të lartë qeveritarë apo politikanëve të ndryshëm në aktivitete kriminale, janë bërë refreni i politikës shqiptare. Sado e çuditshme të duket, akuzat ngrihen thjesht për t’i shërbyer garës për pushtet politik dhe jo drejtësisë për të vënë përpara përgjegjësisë ligjore ata pushtetarë që prezupozohet të jenë të përfshirë në afera korruptive apo kriminale.

  • Issue Year: 2007
  • Issue No: 3
  • Page Range: 7-12
  • Page Count: 6
  • Language: Albanian