The future of literature and the literature of the future Cover Image

E ardhmja e letërsisë dhe letërsia e së ardhmes
The future of literature and the literature of the future

Author(s): John Barth
Contributor(s): Albulena Blakaj-Gashi (Translator)
Subject(s): Language and Literature Studies, Theory of Literature
Published by: Bard Books

Summary/Abstract: Të spekulohet në lidhje me letërsinë e së ardhmes, se si mund të jetë ajo, domethënë të kërkosh t’u përgjigjesh së paku dy pyetjeve shumë më të mëdha. Le ta bëjmë, sado pa frymë të të lënë ato dy hamendësime: domethënë, se e ardhmja do të përmbajë atë që, një formë pa dyshim të zbutur, ne jemi mësuar ta quajmë qytetërim perëndimor; dhe se në këtë qytetërim të mbijetuarit do të vazhdojnë të prodhojnë dhe konsumojnë diçka si ajo që ne jemi mësuar ta mendojmë si letërsi.

  • Issue Year: 2015
  • Issue No: 5
  • Page Range: 74-77
  • Page Count: 4
  • Language: Albanian