The Cradle and Cemetery Cover Image

Djepi dhe varrezat
The Cradle and Cemetery

Author(s): Muharem Bazdulj
Contributor(s): Osman Gashi (Translator)
Subject(s): Language and Literature Studies, Studies of Literature, Albanian Literature, Greek Literature, Serbian Literature
Published by: Shtëpia Botuese OM

Summary/Abstract: Ismail Kadare (i lindur më 1936 në Gjirokastër, në jug të Shqipërisë), pa dyshim është shkrimtari më i rëndësishëm bashkëkohor ballkanas. Saktësisht para pesëdhjetë vitesh, Kadare e kishte botuar “Gjeneralin e ushtrisë së vdekur”, romanin e tij më të njohur.

  • Issue Year: 2014
  • Issue No: 3
  • Page Range: 71-75
  • Page Count: 5
  • Language: Albanian