Art as semiological fact Cover Image

Arti si fakt semiologjik
Art as semiological fact

Author(s): Jan Mukařovský
Subject(s): Language and Literature Studies, Studies of Literature, Semiology, Theory of Literature
Published by: Shtëpia Botuese OM

Summary/Abstract: Vepra artistike nuk mund të identifikohet me një gjendje shpirtërore të krijuesit të saj dhe as me cilat do qoftë gjendje shpirtërore që i shkaktonte subjekti pranues – ashtu si donte ta shpjegonte këtë estetika psikologjiste

  • Issue Year: 2013
  • Issue No: 1
  • Page Range: 129-133
  • Page Count: 5
  • Language: Albanian