Third Triumph of Gjergj Elez Alia Cover Image

Triumfi i Tretë i Gjergj Elez Alisë
Third Triumph of Gjergj Elez Alia

Author(s): Ridvan Dibra
Subject(s): Literary Texts, Fiction, Novel, Albanian Literature
Published by: Shtëpia Botuese OM
Keywords: Ridvan Dibra; trilogjia mbi Gjergj Elez Alin; postmodernizëm; parodi; ironi

Summary/Abstract: Jam mbyllur prapë në Kullën time dhe prapë jam ulur në tryezën e shkrimit. Domethënë i gatshëm për t’ia rinisur punës. I bindur tashmë se ky është fati im - fat i paracaktuar prej kushedi kujt (ndoshta thjesht prej plagëve të mia?) - dhe se çdo përpjekje për ta kundërshtuar atë, domethënë fatin tim të paracaktuar, kishte për të qenë krejt e kotë. Edhe para disa vitesh (tashti nuk e mbaj mend sa kohë ka kaluar), kur Bajlozi ishte larguarpër herë të dytë nga Egoboka ime, kisha qenë thuajse i sigurt se do të vinte një ditë që të mbyllesha prapë në Kullën time dhe që prapë të ulesha në tryezën e shkrimit.

  • Issue Year: 2017
  • Issue No: 12
  • Page Range: 24-32
  • Page Count: 9
  • Language: Albanian