Reviews Cover Image
  • Price 5.00 €

Kritika dhe recensione
Reviews

Author(s): Naser Ferri, Arbnora Dushi, Ylberza Halili, Leontina Gega-Musa
Subject(s): Customs / Folklore, Cultural Anthropology / Ethnology, Book-Review
Published by: Instituti Albanologjik i Prishtinës

Summary/Abstract: Naser Ferri: Mitologjia flet përmes ilustrimeve, Peppin van Rooen, Mythology pictures, Mythologische bilder, Motifs Mythologiques, The Peppin Press, Amsterdam 2007,f.485. Naser Ferri: Mitologjia antike mes “Mjekësisë hyjnore” dhe asaj profesioniste, Daniela Rigato, Gli dei che guariscono: Asclepio e gli altri, Itinerari di storia antica/5, Patron Editore, Bologna 2013, f. 164. Arbnora Dushi: Syri i Robert Elsit mbi Shqiptarët, Robert Elsie, Keeping an Eye on the Albanians: Selected Writings in Albanian Studies, botues: Centre for Albanian Studies, London, 2015, 556 faqe. Ylberza Halili: Dromca jete nga Drenica, Halil Kajtazi, “Fjalë të urta nga Drenica”, Instituti Albanologjik, Prishtinë, 2015, fq. 224 Leontina Gega-Musa: Një jetë kushtuar studimeve të folklorit, Qemal Haxhihasani personalitet i shquar i arsimit dhe folklorit shqiptar, Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë, Fakulteti i shkencave humane, Departamenti i Gjuhës shqipe dhe Letërsisë, Qendra e Studimeve Albanologjike, Tiranë, Botimet Ymeraj 1, Tiranë 2016, f. 281.

  • Issue Year: 2016
  • Issue No: 46
  • Page Range: 283-304
  • Page Count: 20
  • Language: Albanian