One Hundred and Fifty Years since the Birth of Dom Ndoc Nikaj Cover Image
  • Price 4.00 €

Njëqind e pesëdhjetë vjetori i lindjes së Dom Ndoc Nikajt
One Hundred and Fifty Years since the Birth of Dom Ndoc Nikaj

Author(s): Rexhep Qosja
Subject(s): Recent History (1900 till today), Albanian Literature, Cultural Anthropology / Ethnology, Philology
Published by: Instituti Albanologjik i Prishtinës
Keywords: Dom Ndoc Nikaj;

Summary/Abstract: Me rastin e 150 – vjetorit të lindjes së Dom Ndoc Nikajt, ne, këtu, sot, po përurojmë veprën e tij Historia e Shqypnis’ - Ch’me fillese e deri me kohe ku ra ne dore te turkut, të botuar në Bruksel në vitin 1902 – pjesa e parë dhe të botuar në Shkodër, më 1917 – pjesa e dytë e saj Historia e Shqypniës - Ç’më kohë t’vjetra e deri m’tashmet.

  • Issue Year: 2015
  • Issue No: 45
  • Page Range: 23-29
  • Page Count: 7
  • Language: Albanian