DE RADA IN LIGHT OF ARSHI PIPA Cover Image
  • Price 4.00 €

DE RADA NË OPTIKËN E ARSHI PIPËS
DE RADA IN LIGHT OF ARSHI PIPA

Author(s): Adil Olluri
Subject(s): Albanian Literature, Theory of Literature
Published by: Instituti Albanologjik i Prishtinës

Summary/Abstract: Botimi i Trilogjisë “Albanika” të Arshi Pipës, gjatë vitit të kaluar (2013), nga Shtëpia botuese “Princi” e Tiranës, ishte një lajm i mirë për dashamirësit e mendimit letrar shqiptar, meqë deri në këtë kohë kjo vepër trepjesëshe ishte vetëm në gjuhën angleze. Andaj, një punë e tillë e botuesit dhe e përkthyesve Abdurrahim Myftiu, Myftar Gjana dhe Primo Shllaku është për t’u duartrokitur. Libri i parë në kuadër të kësaj trilogjie është “Vargu folklorik shqip: Ndërtimi dhe gjinitë”, i dyti studimi monografik për Jeronim de Radën, ndërsa i treti studimi panoramik letrar “Letërsia shqipe: Perspektiva letrare”.

  • Issue Year: 2014
  • Issue No: 44
  • Page Range: 81-84
  • Page Count: 4
  • Language: Albanian