The
  • Price 1.80 €

MASA “E MLLEFOSUR” NË SHQIPËRI
The "angry" masses in Albania

Author(s): Dardan Gashi
Subject(s): Social Sciences
Published by: Përpjekja
Keywords: angry masses ; Albania;

Summary/Abstract: Për t’i përmbledhur shkencërisht ngjarje si ato të ditëve të marsit 1997 në Shqipëri do të duhej distancë më e madhe kohore, më shumë analiza e mbi të gjitha më shumë pika referimi sesa ato që i kemi tani - vetëm pak muaj pas lëvizjeve masovike me veçori prej fortune, që do të mund të merreshin në konsideratë. Megjithatë, lëvizjet masovike - çfarëdo qofshin ato dhe pa marrë parasysh ç’nivel njohurish zotëron analizuesi i tyre - kurrnjëherë nuk mund të dritësohen në tërësinë e tyre të gjithëmbarshme. Kësaj radhe nuk do të merem dhe shumë me thellësinë e shkencës që studion masat, por do të përpiqem të identifikoj disa pika mbështetje ose rrethana që i hapën rrugën farës së “erupcionit” në Shqipëri.

  • Issue Year: 1998
  • Issue No: 13+14
  • Page Range: 024-030
  • Page Count: 7
  • Language: Albanian