Historical overview of Turkish-Albanian relations Cover Image
  • Price 2.50 €

Vështrim historik i marrëdhënieve turko-shqiptare
Historical overview of Turkish-Albanian relations

Author(s): Feridun M. Emecen
Subject(s): History
Published by: Përpjekja
Keywords: Historical overview ; Turkish-Albanian relations; Albanian History; Albania;

Summary/Abstract: Dihet se takimi i parë i turqve me shqiptarët ka ndodhur në territorin ku ata gjenden ende sot. Zgjerimi i pushtimit osman drejt Ballkanit përbën bazën e lidhjes që zgjatet deri në ditët tona, me grupe të ndryshme etnike ndër këto territore, në të cilat gjenden edhe tokat shqiptare. Me sa duket, ky ndikim i ndërsjelltë ka berë që, me kalimin e kohës, popuj të ndryshëm të Ballkanit të arrijnë të integrohen në administratën osmane. Në këtë mënyrë, që në mesin e shekullit XV deri në atë XX këta popuj kanë qenë në bashkëjetesë dhe kanë ndarë të njëjtin fat. Për më tepër, kjo seri vlerash të përbashkëta ka vazhduar të jetë dinamike edhe në periudhën e rënies së Perandorisë Osmane.

  • Issue Year: 2012
  • Issue No: 28-29
  • Page Range: 190-197
  • Page Count: 8
  • Language: Albanian