SCIENTIFIC LIFE Cover Image
  • Price 3.00 €

JETA SHKENCORE
SCIENTIFIC LIFE

Author(s): Tefë Topalli, Kolec Topalli, Adelina Çerpja, Ali Jashari, Ludmila Buxheli, Anila Çepani, Evalda Paci
Subject(s): Review
Published by: Qendra e Studimeve Albanologjike

Summary/Abstract: Takim shkencor për paraqitjen e fjalorit të gjuhës shqipe të Mehmet Elezit (K. Topalli) Seminari XXVII ndërkombëtar për gjuhën, letërsinë dhe kulturën shqiptare, Prishtinë, 2008 (A. Çepani) Seminari II ndërkombëtar i albanologjisë (A. Çerpja) Konferencë shkencore kushtuar 100-vjetorit të lindjes së prof. Eqrem Çabejt, Tiranë, tetor, 2008 (E. Paci) Veprimtari shkencore me rastin e 80-vjetorit të gjuhëtarit Noam Chomsky-it (T. Topalli) Konferencë shkencore mbarëkombëtare “Nga ëvetarët e Naum Veqilharxhit te Kongresi i Manastirit” (A. Jashari) Konferencë shkencore “Kongresi i Manastirit dhe njësimi i alfabetit të gjuhës shqipe” (Tiranë, 17.11.2008) (A. Çerpja) Konferencë shkencore me rastin e 100-vjetorit të Kongresit të Manastirit (K. Topalli) Simpozium ndërkombëtar për albanologjinë (Tiranë 18-20 dhjetor 2008) (L. Buxheli)

  • Issue Year: 2008
  • Issue No: 03-04
  • Page Range: 205-225
  • Page Count: 21
  • Language: Albanian