ONOMASTICS IN TROPOJËS Cover Image
  • Price 3.00 €

ONOMASTIKA E TROPOJËS
ONOMASTICS IN TROPOJËS

Author(s): Avdyl Sulaj
Subject(s): Language and Literature Studies
Published by: Instituti Albanologjik i Prishtinës
Keywords: ONOMASTICS ; TROPOJËS

Summary/Abstract: Rrethi i Tropojës shtrihet në verilindje të Republikës së Shqi-përisë. Ai kufizohet me Republikën e Kosovës nga lindja; në veri me Vuthajt; në jugperëndim me rrethin e Malësisë së Madhe, në jug me Pukën dhe në juglindje me rrethin e Hasit. Krahina e Tropojës histo-rikisht është quajtur Malësia e Gjakovës, e cila vijon edhe në Kosovë, prej Botushës deri në Deçan. Ajo dëshmohet si vendbanim i lashtë iliro-dardan, me kulturë materiale e shpirtërore të hershme.

  • Issue Year: 2010
  • Issue No: 40
  • Page Range: 087-120
  • Page Count: 34
  • Language: Albanian