Tranquility and Disturbance as a Provocation, Lasting or Concluding Cover Image

Мирот и немирот како провокација, како траење или завршување
Tranquility and Disturbance as a Provocation, Lasting or Concluding

Author(s): Sunčica Unevska
Subject(s): Film / Cinema / Cinematography
Published by: Блесок

Summary/Abstract: Кон турскиот филм „Годишни времиња“ на Нури Билге Чејлан во главната програма на 59. Кански филмски фестивал, добитник на Наградата на критиката „Фипресци“

  • Issue Year: 2007
  • Issue No: 52
  • Page Range: 1-3
  • Page Count: 3
  • Language: Macedonian