FOLKLORINË VËMENDJE TË FAN S. NOLIT Cover Image
  • Price 1.00 €

FOLKLORINË VËMENDJE TË FAN S. NOLIT
FOLKLORINË VËMENDJE TË FAN S. NOLIT

Author(s): Agron Xhagolli
Subject(s): Anthropology, Cultural Anthropology / Ethnology
Published by: Qendra e Studimeve Albanologjike
Keywords: FOLKLORINË VËMENDJE ; FAN S. NOLIT

Summary/Abstract: Rilindësit shqiptarë, përgjithësisht, e kanë çmuar së tepërmi rolin dhe rëndësinë e folklorit, funksionet e tij, duke i vënë, në shumë raste, në shërbim të qëllimeve patriotike. Duke u përfshirë në këtë lëvizje të rëndësishme kombëtare, edhe Fan S. Noli, kur bën fjalë për kulturën tonë, ndër të tjera, shprehet: “Rilindja shqiptare, doemos, ishte një lëvizje politike dhe kulturore. Qëllimi ynë ishte të shpejtonim themelimin e një shteti të pavarur shqiptar dhe të çonim më tej kulturën dhe letërsinë shqiptare Në këtë vazhdë, Noli nuk i ka lënë pa shprehur interesimet e veta për folklorin, si një nga përbërësit e rëndësishëm të kulturës shqiptare. Për më tepër, për të mbështetur idetë e veta, në shumë raste, ai i është drejtuar konkretisht krijimtarisë folklorike shqiptare.

  • Issue Year: 2012
  • Issue No: 01-02
  • Page Range: 333-342
  • Page Count: 10
  • Language: Albanian