Distinctiveness of Theater Team Work Cover Image

Посебноста на театарската тимска работа
Distinctiveness of Theater Team Work

Author(s): Liljana Mazova
Subject(s): Theatre, Dance, Performing Arts
Published by: Блесок

Summary/Abstract: На три различни сцени Слободан Унковски, Александар Поповски и Владимир Милчин поставија претстави по текстови на Чашуле, на Молиер и на Колтес, на кои заедничкото им е работата со творци кои си веруваат едни на други и процесот на работата кој ја истражува индивидуалноста која натаму се вградува во единственоста на целината.

  • Issue Year: 2005
  • Issue No: 45
  • Page Count: 6
  • Language: Macedonian